Is het mogelijk om online liefde te vinden?

Datingsite

Net als bij de landing van een droombaan, is het vinden van de ideale partner vaak een hevig spel van oorlog, waarbij veel crashen en vallen en opstaan komt kijken. Vaak is de moeilijkste stap de eerste – als je jezelf daar buiten zet en hoopt dat je daadwerkelijk een andere persoon tegenkomt die dezelfde pagina deelt als die je nu leest. Maar met een nieuwe generatie van tech-gerichte, ervaringsgerichte millennials, kan offline verbinden veel omslachtiger zijn dan praten via een dating app of online site.

Partner online vinden: het kan

Hoewel er veel koppels zijn geïntroduceerd (in het echte leven, voor het geval je je je afvraagt), door wederzijdse vrienden, op de universiteit of de werkplek, als je blijft komen op dit gemeenschappelijke plaatsen, is het tijd om online dating een kans te geven. Hoewel het vroeger een taboe manier was om je partner te ontmoeten, is online dating nu de nieuwe normale manier voor vrijgezellen en vrijgezellen, die de voorkeur geven aan de snelheid van swiping, in plaats van het nemen van hun kansen in dezelfde bruine kroeg voor een andere nacht.

Dating

Partner online vinden: hoe werkt het

Maar als je nog nooit een profiel hebt aangemaakt, je foto’s hebt geselecteerd of een bericht via je mobiele telefoon naar een volslagen vreemde hebt gestuurd, kan het proces op zijn zachtst gezegd intimiderend zijn. Vooral omdat verschillende sites zich op verschillende doelgroepen richten en met een breed scala aan bedoelingen alleenstaanden hebben, is het niet aan te raden om te starten zonder je eerst te verdiepen. Hier is onze no-nonsense gids voor het partner online vinden en je romantische doelen:

1. Hoe kies je een site?

Hoeveel online dating apps kun je een naam geven? Van Tinder, Parship, eHarmony, Match en EliteSingles – om nog maar te zwijgen van ontelbare anderen, een snelle internetzoekopdracht zal je laten krabben aan je hersenvlies’, in een poging om te bepalen welke het beste is voor jouw levensstijl en smaak. Online dating expert en auteur Julie Spira legt uit dat de eerste stap in de richting van succes is het doen van een beetje zoekwerk. Omdat je minder tijd wilt doorbrengen met scrollen door profielen en meer tijd wilt besteden aan het persoonlijk ontmoeten van vrouwen onder het genot van een drankje of koffie, moet je eerst bepalen wat je zoekt.

Hoewel er extreme gevallen zijn voor elke site, zijn er traditioneel gesproken extreme gevallen, met mensen die meer seks gerelateerd ervaringen willen, terwijl anderen zijn gericht op het creëren van zinvolle, langdurige relaties, zoals Parship of eHarmony. Een grote verscheidenheid aan andere – zoals Tinder- vallen in het midden, waar sommige gebruik maken van de app aan te sluiten op een swipe’s notice, terwijl anderen line-up data op zoek naar de juiste partner.

Datingsites

2.Hoe maak je je profiel

Je bent misschien niet de eerste die voor een camera springt, maar het hebben van een paar stevige foto’s om je persoonlijkheid, je aantrekkelijke eigenschappen en je levensstijl te laten zien, spreekt boekdelen over het soort dates dat je zult ontvangen. Schrijversblok, veel? Het kan een hele klus zijn om in een paar zinnen de redenen op te nemen waarom een gelukkige dame je op happy hour na het werk zou willen ontmoeten voor een drankje. Voor veel mannen en vrouwen kan het moeilijk zijn om je interesses, je achtergrond, je voorkeuren en een grappige one-liner voor aandachtstrekkers op te schrijven. Maar dat hoeft niet zo te zijn, met een paar richtlijnen van experts.